lördag 15 december 2007

Varkala


Well, nu ar vi har!

Det ar valdigt vacker och superfint har. Byn ligger pa en stor klippa som man gar nedfor for att na standen och landskapet ar jattevackert. Pa klippan ligger alla affarer, restauranger och hotell och de ar ocksa riktigt snygga.

Det ar ocksa just det som ar problemet. Det ar alldeles FOR fint och lugnt. det kanns som om vi har kommit till ett annat land. Detta ar inte Indien langre. Det kunde lika garna ha varit nagonstans i Europa. Dit folk aker for att fa en solbranna typ. Indien ska vara lite "smutsigt" och kaotiskt. Det kanns som om detta stalle tappat sin "sjal" och genuina kultur med alla souvernirbutiker, foraljare, hotellkomplex och fina tradgardar. Det ar lite sorgligt faktiskt.

Men det ar anda grymt vackert och skont att vara har. Jag och Laila hittade det billigaste OCH renaste, finaste hotellet av alla. Vi hade en sjuk tur, och sa var vi bra pa att pruta ocksa :)


Igar nar vi skulle ga och ata gick vi lite fram och tillbaka pa standen tills vi bara satte oss pa forsta basta stalle i princip. Vi kande osss smatt forvirrade efter att ha lamnat ashramet coh kommit "ut i varlden". Och som jag namnde innan ar ju detta stalle som ett annat kand sa det kandes som vi hade lamnat Indien pa en 1,5 h lang tagresa. Sa vi var lite omskakade, minst sagt.

Pa restautrangen spelade de usel 90-tals musik som snart byttes ut mot reggae, vilket jag blev mycket glad for. Men snart insag vi att musiken knappast var till for att tillfredstalla gasterna utan mer for att locka till sig kunder som kanske inte riktigt var dar for att ha nagonting att ata, eller dricka eller nagot man brukar gora i en restaurang. De lite yngre kunderna som pratade mycket hjartligt med servitorerna och kocken fordes in i ett annat rum bakom restaurangen och fick nog vad det kom for dar inne. Sen kom de ut lite lagom yra och skumma.
Var mat var dock supergod men vi kande oss lite funky efterrat. Jag undrar vad de hade for kryddor i var Fish Molee egentligen...

Detta var sjukt konstigt for oss att se som just kommit fran ett ashram da man glommer bort allt vad droger heter. Vi har liksom mediterat, gjort yoga och funderat over livets mening och har kan man bara roka pa och sluta bry sig i allt - kanske kanna att man hittat livets mening pa grund av det.

Forstar ni viken kontrast?! En tagresa och du ar i ett annat land, ett annat universum.

Men detta ar ocksa Indien.
Indien ar sa mycket. Ett land som ar svart och vitt, ljust och morkt, gratt och fargstarkt, blandande vackert och jatteackligt - pa samma gang. Indien ar kontraster och mangfald. Och det ar underbart att fa uppleva.

Jag maste resa runt har pa riktigt nagon gang. Jag vill se allt, eller sa mycket som mojligt. yp ta 6 manader till att tagluffa har. Det vore underbart och sa larorikt.


Jaja, nu har jag gaggat klart for idag ocksa.


Vi kanske hors i morgon om ni och jag har tid.
Ha det sa bra allihopa och ta hand om er!


Och kom ihag: Don't use drugs, get high on hugs!

Ammas kramar kan man definitivt bli hog av.
I've seen it happen :)


Puss och kram!

1 kommentar:

Eva sa...

Don't use drugs! Don't get high on hugs! Unless it is the hugs of Amma.
Åk genast därifrån! Du är inte på CHARTERRESA!
Här är mörkt och kallt men snart kommer tomten till alla här i kommersialismens högborg.
Take care!